Project

De Luizenmoeder

TV Serie AVROTROS

Client

BING Film & Televisie

Year

2018 & 2019

Our Services

  • Grading
  • Visual effects
  • Deliveries

TRAILER

THE STORY

DUTCH

De Luizenmoeder is een Nederlandse comedyserie, gemaakt door productiehuis Bing Film & Televisie en uitgezonden door AVROTROS, waarin Jennifer Hoffman de titelrol speelt. De tv-serie speelt zich af op een basisschool en is een satire op het gedrag van ouders en schoolpersoneel, tegen elkaar, de kinderen en onderling. Het idee is afkomstig van Jan Albert de Weerd en Ilse Warringa. De serie ontving lovende kritieken. Aanvang 2018 werd de eerste serie uitgezonden, een tweede is in de maak. De Belgische productiemaatschappij Lecter Media kocht in 2018 de rechten voor België en ging met de commerciële zender VTM in zee voor het maken van een Vlaamse versie.

Het verhaal speelt zich af op de fictieve basisschool De Klimop. De school heeft een zwaar jaar achter de rug, waarin enkele leraren en de concierge ontslagen zijn. Het is nu aan de schoolleiding om in het nieuwe schooljaar een frisse start te maken. Centraal staat Hannah, de moeder van Floor. Als moeder van een nieuwe leerlinge moet ze zich staande houden in een wereld van hangouders, moedermaffia, schoolpleinregels, rigide verjaardagsprotocollen, verantwoorde andere traktaties, parkeerbeleid, een bos van app-groepjes, ouderparticipatie en ander leed. Ook worden de belevenissen gevolgd van de andere ouders, en die van de schoolleiding.

De serie karakteriseert zich onder andere door kwinkslagen en ongemakkelijke (ook wel "politiek incorrecte") humor. Zo wordt de zwarte vader Kenneth door juf Ank aangezien voor de schoonmaker en neemt zij bij het zien van een meisje met een Aziatisch uiterlijk meteen aan dat die geen Nederlands spreekt. Verder wordt de draak gestoken met vreemd aandoende voornamen van kinderen.

De Luizenmoeder te zien op zondagavond NPO 3 of NPO Start

kijkwijzer alle leeftijden

GRADED STILLS

GRADED STILLS

GRADED STILLS